2011-05-10 22:34:15• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Utolsó utáni ultimátum

Tegnap a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a csendőrség, a helyi rendőrség és a megyei rendőrség kíséretében szállt ki az Ostrovului utcai CD2-es tömbházhoz, annak érdekében, hogy négy itt lakó családot, akik kevesebb mint háromszor vettek részt a takarítási akciókban, véglegesen kilakoltassanak.

Jön a Családi Hétvége

Idén sem marad el a Családi hétvége Szatmárnémetiben, amely június 4-5. között kerül megrendezésre. A rendezvénnyel kapcsolatosan tegnap sajtótájékoztatót tartottak a szervezők.

Károli Gáspár Napok Nagykárolyban

Három év után idén ismét a nagykárolyi református templom ad otthont a Károlyi Gáspár Napoknak. Az eseményt tizenegyedszer rendezik meg, és minden évben más helyszínt választanak.

III. Székelytalálkozó Nagykárolyban

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre június 25-én a Nagykárolyba és környékére települt Székelyek Találkozójára.  A találkozó ökumenikus szertartással kezdődik 16 órától a nagykárolyi református templomban, melyen katolikus, református és unitárius lelkészek szólnak az egybegyűltekhez.

Remekeltek a Kárpát-medencei döntőben

Hat Kárpát-medencei csapat - köztük három a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaiból álló - kapott meghívást arra a történelmi vetélkedőre, amelynek döntőjét az elmúlt hétvégén a budapesti Szépművészeti Múzeumban rendeztek meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: